West Side Story

West Side Story

West Side Story fortsetter på Chateau Neuf i 2021! Les mer om forestillingen og sikre deg billetter til showet i dag.

Premiere Torsdag 23. september 2021
Chateau Neuf

KJØP BILLETTER BESTILL HOTELPAKKE

"Fortsatt eksplosiv"
-Mona Levin, Aftenposten
 

"Råskinn av en musikal"
-René Zografos, Kulturdrops
 

Teaterprodusentene på Chateu Neuf, Taran og StarWorks, er stolte over å kunne presentere en av tidenes største og mest kjente musikaler på byens storscene på Majorstua, Chateau Neuf.

Her har de samlet et ensemble med 30 sangere og dansere, frontet av to unge stjerneskudd, musikalartisten Astrid Giske og popartisten Sondrey. Etablerte navn som også medvirker i forestillingen er Anders Hatlo, Anette Hoff, Zahid Ali og tv-personligheten Per Sundnes, som gjør sin musikaldebut i forestillingen.

Selve musikalen har er aktuell som aldri før. En ny versjon har hatt premiere på Broadway, og i høst presenteres en ny filmversjon produsert av selveste Steven Spielberg. Temaet i stykket er også (dessverre) mer aktuelt enn noen gang.

Musikken til West Side Story ble komponert av Leonard Bernstein med tekster av Stephen Sondheim i 1957. Stykket ble en klassiker da den i 1961 ble filmatisert med bl. a. Natalie Wood i en av hovedrollene og med den tidløse koreografien til Jerome Robbins.

Handlingen er en fri fortolkning av Shakespeares Romeo & Julie, plassert i gjengmiljø i samtidens New York. Tittelen henspiller på Upper West Side på Manhattan. Musikalen har blitt fremført utallige ganger over hele verden, og den første norske versjonen så dagens lys på Det Norske Teateret i 1965. Siste gang den ble presentert i Oslo var på Oslo Nye Teater i 2006.

Stykkets nye aktualitet vil gjenspeile seg i versjonen som nå produseres for Chateau Neuf. Den stuerene 50-tallsklassikeren er forvandlet til en urban fremtidsvisjon der brente biler har erstattet basketballbingene fra filmversjonen. Midt i dette mørket bryter kjærligheten mellom unge Tony og Maria frem - en ubendig kraft som for evig forandrer ungdommenes hjerter og tenner nytt håp for framtiden..

Regien er ved Mattias Carlsson («Flashdance» og «Optimist»). Med seg har han koreograf Belinda Braza. Sammen med Ola Beskow har de utarbeidet et nytt konsept for denne produksjonen. West End scenograf Takis står for dekorasjonene, Cårejånni Enderud designer kostymer og Petter Kragstad er musikalsk ansvarlig og er kapellmester for det 12-manns store orkesteret.

Forestillingen varer i cirka 105 minutter uten pause.

Orkester

Petter Kragstad
Kapellemester/keys
Knut Løchsen
Keyboard
Karl Erik Horndalsveen
Bass
Henrik Håland
Trommer
Anders K. Hansen
Slagverk
Aja Humm
Fiolin
Marit Johansen
Chello
Joakim Bergsrønning
Treblås 1
Mats Jorik Lemjan
Treblås 2
Marius Haltli
Trompet 1
Siv Øverli
Trompet 2
Ingebjørg Bruket
Trombone

Kreativt team

Mattias Carlsson
Regi/produsent
Belinda Braza
Koreografi
Ola Beskow
Konsept/Prosjektleder
Petter Kragstad
Musikalsk ansvarlig
Takis
Scenograf
Cårejånni Enderud
Kostymedesign
Martine Lundberg
Regi assistent
Johan Osuldsen
Norsk oversettelse
Christian Ranke
Manusbearbeidelse
Erik Valderhaug
Lyd design
Anders Busch
Lys design
Jon Karstensen
Lyd ass./avvikler
John Johansen
Rekvisitør

Teknisk team

Tone Lovisa Djønne
Inspisient
Njål Honohan
Scenemester
Caroline D Ekornes
Kostymeansvarlig
Jonas Sørensen
Teknisk sjef
Peder Øyen
Loftsmester
Håkon Ims
Grafisk design
Håvard Storvestre
SoMe Content
Tor Arne Ranghus
Eksekutiv produsent
Tore S Myklebust
Produsent
Gusty Utterdahl
Produsent
Petter Eiriksson
Scenetekniker
Anders Linderud
Myggansvarlig

Om Chateau Neuf

Chateau Neuf

Chateau Neuf, som oversatt fra fransk betyr «det nye slottet», ligger på Majorstua i Oslo og drives av Det Norske Studentersamfund.

Bygningen som er tegnet av arkitektkontoret Kjell Lund og Nils Slaatto stod ferdigstilt i 1970 og ble innviet tre år senere. Storsalen er det arkitektoniske hjertet i Chateau Neuf og huser både forelesninger for Unviersitetet i Oslo og profesjonelle og semiprofesjonelle forestillinger.

Storsalen er en av de største amfiscenene i Oslo med sine 1005 sitteplasser og passer perfekt for konserter, tv-opptak, konferanser og sceneshow.

Adresse: Slemdalsveien 15, 0359 Oslo

Kapasitet: 1 005 (storsalen)

Hjemmeside: StudenterSamfundet.no

HOTELLPAKKE

Chateau Neuf

I samarbeid med Scandic tilbyr vi komplette pakker med forestilling og overnatting på hotell for et vellykket weekendopphold.
Showpakker.no er Scandic sin egen portal for bestilling av konsert-, teater- og showbilletter med hotellovernatting i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim.
Scandic er kjent for god service, sentral beliggenhet og ikke minst sine prisvinnende frokoster!

Bestill hotellpakke