Anders Hatlo

Anders Hatlo

Anders ble født i Larvik for lenge siden. Han ble utdannet ved Statens Teaterhøgskole i Oslo og debuterte på Oslo Nye Teater i 1970 H. C. Andersens Fyrtøyet.

Han har vært ansatt ved Nationaltheatret, Den Nationale Scene og Oslo Nye teater. Han har hatt store roller i utallige komedier og musikaler, men også medvirket i stykker av Brecht, Ibsen, Shakespeare, Noel Coward, Tennesey Wiliams og Ingmar Bergman. Han ble landskjent i 1975 som Sigurdson i TV-detektivserien HELMER OG SIGURDSON og har siden medvirket I en rekke filmer og TV-produksjoner. Bl.a. i filmene om OLSENBANDEN JR. og i Tv-serien HOTEL CÆSAR. De senere år har han vært tilbake på Oslo Nye teater og bl.a. spilt MYSTERIET MYRNA VEP, CHICAGO, LA CAGE AUX FOLLES, SKAFF MEG EN TENOR og DE URØRLIGE.

Han har regissert for både teater og tv og lånt ut stemmen sin til utallige tegnefilmer. Han har bl.a. vunnet Aud Schønemann-prisen for Max Bialystock i THE PRODUCERS, Teaterkritikerprisen for konferansieren i CABARET og NTOs ærespris for MYSTERIET MYRNA VEP. Han var sist og se på Chateau Neuf som den sympatiske nattklubbeieren Harry i FLASHDANCE og som mafia-bossen Angelo “Gyp” DeCarlo i musikalen JERSEY BOYS!

Foto: Tovita Razzi

 

Tilbake