Samantha Gurah

Samantha Gurah

Samantha har musikkteaterutdanning ved Bårdar Akademiet og har studert drama ved William Esper studio i New York.

Etter utdanningen har hun jobbet som korist for flere norsk artister på VG-lista turnéen og hun har vært korist for Stella Mwangi i MGP og EUROVISION i 2011. Hun har også jobbet som solist og korist i turnéen THE THRILL OF MICHAEL JACKSON. Hun har hatt roller i forestillingene HAIR (Trøndelag Teater), PARADE (Kanonhallen) og GREAT AS I AM på Den Norske Opera & Ballett, samt i den prisbelønte kortfilmen SKALLAMANN.

I 2016 fikk hun den kvinnelige hovedrollen "Nabulungi Hatimbi" i suksessmusikalen THE BOOK OF MORMON på Chinateatern i Stockholm. Denne musikalen høstet flere priser og lovord og hennes tolkning ble ofte trukket frem. Hun har i etterkant fått flere roller på teaterscener og i TV-serier i Sverige og Norge.

I 2018 var hun en av deltakerne i programmet STJERNEKAMP på NRK. Samme år ble hun tildelt Gamle Oslo bydels kulturpris og stipend. Samantha var denne våren aktuell som Soulgirl i JESUS CHRIST SUPERSTAR Trøndelag Teater. Nå gleder hun seg til å spille Velma i WEST SIDE STORY hvor hun også er understudy for Anita.

Tilbake