Jul i Blåfjell

Jul i Blåfjell

Med sitt eventyrlige univers, viktige budskap, og velkjente sanger har “Jul i Blåfjell” blitt en varig juletradisjon for store som små. Etter fjorårets store suksess på Chateau Neuf er det klart for et gledelig gjensyn når blånissene inntar Christiania Teater høsten 2023 i en oppgradert, spektakulær og stjernespekket teaterversjon av NRK-suksessen!

Premiere Tirsdag 14. november 2023
Christiania Teater

KJØP BILLETTER BESTILL HOTELPAKKE

Blånissene som bor i Blåfjell har mange viktige oppgaver frem til jul. Hver dag må de lage den blå timen, og passe på at fjellet er rent og pent og har det godt. Men i år skjer det uvanlige ting i Blåfjell som snur opp ned på nissenes tradisjonsrike førjulstid.

Ikke bare har nøkkelen til Kvisthulen forsvunnet, men den til vanlig så kloke blånissen Erke gir ikke lenger gode råd. Hvorfor oppfører han seg så merkelig? Ute i fjellheimen skjer det også store forandringer. Noen tømmer søppel i fjellet, og en dag blir himmelen grå istedenfor blå. Hva har skjedd med den ellers så fine førjulstiden? Den modige blånissen Turte klarer ikke styre sin nysgjerrighet for alt som skjer både i og utenfor Blåfjell, og utfordrer blånissenes mange sannheter og leveregler.

Det er et stjernespekket lag som står på scenen når historien fortelles i en trollbindende ny versjon. Her vil publikum bli tatt med inn i den eventyrlige historien som har bergtatt det norske folk i generasjoner. I de forskjellige rollene treffer vi blant andre Inger Lise Rypdal, Håvard Lilleheie, Siw Anita Andersen, Anders Hatlo, Anne Marie Ottersen, Trond Teigen, Kevin Haugan og stjerneskuddet Ane Eikemo som “Turte”. 

Velkommen til Blåfjell fra 14. november på Christiania Teater

Forestillingen er satt opp etter tillatelse fra NRK og er
basert på julekalenderen "Jul i Blåfjell, produsert av NRK.

Spilletid: 70 min uten pause
Anbefalt aldersgrense: fra 3 år

Om Christiania Teater

Christiania Teater

Teaterscenen har røtter helt tilbake til 1918, hvor det ble åpnet under navnet OPERA COMIQUE. Senere ble salen rekvirert av nazistene under andre verdenskrig som møtelokale. I årene fra 1945 til 1985 var det tilholdssted for DET NORSKE TEATRET og fra 1985 ble det drevet som kino under navnet FILMTEATERET. I dag huser bygget både teater, restaurant og scene. Teatersalen er driftet av produksjonsselskapene Starworks og Over Norge.

Fakta om Christiania Teater:
Takhøyde: 8 meter
Areal: 180m2
Makskapasitet: 540 (teater) / 256 (bankett)

Adresse:
Stortingsgata 16, 0161 Oslo

Besøk Christiania Teaters offisielle hjemmeside her.

HOTELLPAKKE

Christiania Teater

I samarbeid med Scandic tilbyr vi komplette pakker med forestilling og overnatting på hotell for et vellykket weekendopphold.
Showpakker.no er Scandic sin egen portal for bestilling av konsert-, teater- og showbilletter med hotellovernatting i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim.
Scandic er kjent for god service, sentral beliggenhet og ikke minst sine prisvinnende frokoster!

Bestill hotellpakke