Heidi Ruud Ellingsen

Heidi Ruud Ellingsen

Heidi kommer fra Narvik og er utdannet ved Bårdar Akademiet i Oslo.

Hun debuterte i 2006, i SPELLEMANN PÅ TAKET, på Oslo Nye teater. Året etter vant hun rollen som Kathy Selden i musikalen SINGIN’ IN THE RAIN i knallhard konkurranse med syv andre talentfulle kvinner gjennom TV-serien DRØMMEROLLEN PÅ NRK. «Du er en stor musikalartist», sa jurymedlem Svein Sturla Hungnes etter kåringen. Musikalen hadde premiere på Oslo Nye 30. januar 2008.

Heidi spilte deretter tittelrollen i storsatsningen SOL AV ISFOLKET, basert på Margit Sandemos tre første bøker i Sagaen om Isfolket. Hun spilte Cosette i LES MISÉRABLES og deretter i SPRING AWAKENING, også på Oslo Nye. Høsten 2010 ble hun ansatt på Det Norske teatret og debuterte her i DEN HEMMELEGE HAGEN som hovedrollen Mary. Her var hun ansatt i fem år, og medvirket i diverse forestillinger, bl.a. ENRON, EG ELSKAR DEG, DU ER HEILT PERFEKT, MEN BURDE DU IKKJE ..., TONJE GLIMMERDAL, SPELEMANN PÅ TAKET og RYTMAR FRÅ VERDSROMMET.

I 2012 spilte hun Oda, en av hovedrollene i NRKs dramaserie HJEM. Hun spilte også i den svensk-amerikanske HBO-serien HUNDRED CODE i 2015. Sommeren 2014 og 2015 var hun å se som Solveig i PEER GYNT på Gålå, i regi av Erik Ulfsby. I ettertid har hun også samarbeidet med Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand med musikken fra forestillingen.

I 2015 spilte hun hovedrollen i MMARY POPPINS på Folketeatret i Oslo hvor hun også vant Musikkteaterprisen for denne prestasjonen. Våren 2016 var hun å se som Den hellige Johanna fra SLAKTERHUSENE av Berthold Brecht, regi Angelina Stojcevska, på Teatret vårt i Molde. Hun har medvirket på diverse konserter med bl.a Stabsmusikken, Oslo Filharmoniske Orkester, Sandvika Storband og Sandefjord Storband.

I 2008 debuterte hun som dubbeskuespiller med en rolle i DISKO WORMS. Siden da har hun gitt stemme til flere serier og filmer, nylig til animasjonsfilmen ISTID 4: KONTINENTER PÅ AVVEIE. I 2013 spilte Heidi hovedrollen som Unn den Fagre i KONGENS RING i Herøyspelet, sammen med blant andre Nils Ole Oftebro og Anette Hoff. Videre spilte hun en av hovedrollene i LADY ARBUTHNOTTSOM, et norsk musikkspill av Stig Nilsson.

Høsten 2018 tok hun oss med tilbake til 80-tallet i musikalsuskessen FLASHDANCE på Chateau Neuf og hun var samtidig programblader for MELODI GRAND PRIX sammen med Kåre-Magnus Berg. Våren 2020 er hun aktuell i hovedrollen på SÅ SOM I HIMMELEN på Oslo Nye Teater.

Tilbake