Daniel Grindeland

Daniel Grindeland

Daniel kommer fra en øy utenfor Bergen som heter Sotra

Hans liv som breaker startet allerede i 2005 da han var 11 år. Siden den gang har han ikke gått en dag uten å danse. I 2010 ble han tilbudt en plass i Absence sitt nyeste prosjekt AKSELADDEN PÅ NYE EVENTYR på Den Nasjonale Scene i Bergen og ble i arbeidsprosessen fast medlem. Det var her Daniels eventyr virkelig skjøt fart. En uke med Askeladden på DNS har så langt blitt til over 800 forestillinger for 350.000 publikummere landet rundt.

Han har dessuten stukket av med Norgesmester tittelen i breaking i 2012 som gruppe og 2014 & 2015 som solo. Det er ikke bare innenfor landegrensene Daniel reiser. Han har nesten reist verden rundt og har bl.a vært med på alt fra dansekonkurranser på stranden i Thailand, dømming av mesterskap i Brasil, workshops og shows i den krigsherjede byen Kabul til Europaturné med Benke Rydmans SWANLAKE RELOADED. Med tredje plass i Vest-Europeisk mesterskap og rangert som verdens 16. beste breaker i mai 2016 er han fortsatt ikke fornøyd og jobber for å komme blant de 10 beste innen sommeren 2019.

På Tv skjermen er han ikke sky, og har dukket opp med gjesteopptredner på programmer som IDOL, GULLRUTEN, SKAL VI DANSE, SENKVELD, GOD MORGEN NORGE , SOMMERTID og ikke minst stakk han av med andre plassen i NORSKE TALENTER 2014. I starten av 2015 deltok han med Absence & Finger’n på MITT DANSECREW på TV2. I løpet av to måneder jobbet de beinhardt for å lage 11 shows og å gjøre Finger’n om til en vaskeekte breaker før de stakk av med førsteplassen og 500.000 kroner. De brukte pengene på å realisere en drøm, å sette opp en helaftens forestilling om Norrøn Mytologi. Den Nasjonale Scene ble med på laget og de hadde urpremiere der med NORR, som forestillingen heter, den 7. november 2015. Daniel er nå aktuell som Sonny i GREASE på Chateau Neuf vinter 2018.

Tilbake