Tove Kragset

Tove Kragset

Tove Kragset er en svært anerkjent og allsidig musiker med lang erfaring som pianist, komponist, akkompagnatør, arrangør og kapellmester.

Hun er musikalsk ansvarlig for en rekke forestillinger og show innen teater- og revyscenen, og er fast akkompagnatør for mange av landets fremste artister, som Bjarte Hjelmeland, Herborg Kråkevik, Trond-Viggo Torgersen, Helene Bøksle, Åse Kleveland og Lene Kongsvik. Hun er kapellmester for en av landets største juleturnéer "Stille Natt Hellige Natt", og i tillegg er hun ettertraktet som arrangør og komponist, skriver for artister og teater-/TV-produksjoner, har en egen korserie ved Norsk Musikforlag og driver sitt eget forlag; Kragset Forlag. 

Tove behersker mange stilarter innen sitt utøvende yrke, alt fra klassisk repertoar til mer improviserende art, og hun har utviklet en særskilt kompetanse innen akkompagnement. Hun har studert klassisk klaver ved Griegakademiet i Bergen og har en Cand.Philol. grad fra Høgskolen i Bergen med sin hovedfagsoppgave "Kunsten å akkompagnere" (2003).

Tilbake