Stardust

Stardust

Hilde Louise Asbjørnsen tar oss tilbake til forrige århundre og sine største heltinner. Stardust er en musikalsk festforestilling om synd, skam, ekstase og ambisjoner på oldemors tid. Boken med samme tittel ble sluppet i januar og har høstet strålende kritikker.

Premiere Torsdag 01. juli 2021
Chat Noir

KJØP BILLETTER

 

Musiker, komiker, skuespiller og nå forfatter Asbjørnsen har gitt ut 11 kritikerroste album, gjort store musikal-roller («Chicago», «Cabaret» m.fl.), og vunnet komipriser. Hennes første solo-forestilling «The Lulu Show - Livet er en dans på renter» fikk terningkast 6 i Aftenposten og ble spilt i både inn og utland.

Nå er Asbjørnsen klar med et nytt solo-show om åtte utrolige kvinneliv for 100 år siden, da jazz var rock’n roll. Med et tegneserieaktig glimt i øyet og ved hjelp av noen av århundrets største jazz-hits forteller hun om skjebnen til sine største musikalske heltinner: Bokken Lasson, Mae West, Bessie Smith, Josephine Baker, Marlene Dietrich, Edith Piaf, Billie Holiday og Marilyn Monroe.

Bokken Lasson booket sin egen solo-turné i 1895 og gikk i dundrende underskudd, men endte som Norges første kabaret-direktør. Josephine Baker jobbet som spion for den franske regjeringen under 2. verdenskrig med informasjon om tyske plasseringer sydd inn i undertøyet. Mae West ble kastet i fengsel for å ha «fordervet ungdommens moral» med sin frigjorte, selv-produserte Broadway-musikal «Sex», og ble tidenes største filmstjerne i en alder av 40 år. Bessie Smith slo ned store mannfolk på fest og gav New York-fiffen bakoversveis med sanger om kvinnelig seksualitet som verden aldri før hadde hørt. 

«Stardust» er et sjokkerende og inspirerende show om dekadense, skam, ekstase og ambisjon på oldemors tid. Med seg på scenen har Hilde Louise en levende jazz-trio som er sterkt delaktig i å transportere oss fra New York i «de glade 20-åra», via Berlin på sitt mørkeste, Paris på sitt villeste og Kristiania på sitt mest uskyldige…

Forestillingen får Norgespremiere den 1. juli på Chat Noir i Oslo under den nystartede Juster-festivalen!

PS! Vi gir refusjonsgaranti på kjøpte billetter ved eventuell smitteverns-avlysning!
(minus billettavgiften til Ticketmaster)

Bestill boken nå!
Du kan bestille et signert eksemplar av boken som utgis av Pitch Forlag her!

 


KREATIVT TEAM:
Manus: Hilde Louise Asbjørnsen & Teodor Janson
Regi: Mattias Carlsson & Teodor Janson
Koreografi: Mattias Carlsson & Hilde Louise Asbjørnsen
Musikalske arrangement: Anders Aarum
Kostymedesign: Cårejånni Enderud
Scenografi og lysdesign: Alf Ove Fremmersvik
Lyddesign: Louise Lavoll
Projeksjoner: Tore Sergei Myklebust
Grafisk design: Anna-Julia Granberg
Plakatfoto: Kristin Støylen
Scenefoto: Tovita Razza

MUSIKERE:
Kapellmester/keys: Anders Aarum
Bass: Jens Fossum
Trommer: Hermund Nygård

Om Chat Noir

Chat Noir

Chat Noir er et kabaret- og revyteater som ble grunnlagt av Bokken Lasson i Tivolihagen i Oslo i 1912. Det er i dag lokalisert i Klingenberggata 5 i Oslo sentrum. Siden slutten av 1990-tallet har teatret utviklet seg til også å være en scene for musikaler, show og barneteater.

Ankomst: 
Bil: Det finnes flere parkeringsmuligheter og parkeingshus i gangavstand til Chat Noir.
Blant annet Saga P-hus, Vika P-hus og Konserthuset P-hus.
Tog: Nærmeste stopp er Nationaltheatret, og det er ca. 250 m gange fra togstasjonen til Chat Noir.
Kollektivtransport i Oslo: Søk opp Chat Noir i ruter.no

Servering:
Chat Noir serverer et variert utvalg av drikkevarer og snacks i forbindelse med forestillinger.

Foajébar: Befinner seg i 1. etasje ved garderoben. Her kan man kjøpe drikke og snacks og ta med inn i salen.
Parkett: Chat Noir har siden 1937 hatt servering ved bordene inne i salen. Dette gjelder ved alle bord på Parkett. Dørene til salen åpner 20-30 min før forestilling og servitører vil da gå rundt på parkett og ta bestilling ved bordene frem til forestillingen begynner. Det man har bestilt kommer når forestillingen er i gang. Det er også mulig å bestille underveis i forestillingen og helt frem til 20 min. før forestillingsslutt.
Balkongbar: Oppe i 3. etasje. Her kan man kjøpe drikke og snacks og ta med inn i salen. Det er ikke bordservering på balkong, men balkongbaren er åpen til 20 min før forestillingsslutt.

Garderobeplikt:
Grunnet sikkerhet og publikums komfort er det garderobeplikt på Chat Noir. Vi har kun bemannet garderobe. Garderobeavgiften er 30,- per person og er ikke inkludert i billettprisen. Vi har betalingsterminaler for de som ikke har kontanter.

Les mer på chatnoir.no