Ro mitt hav

Ro mitt hav

I forbindelse med Jon Fosses gjeve Nobelpris i litteratur presenterer Christiania Teater stolt poesikonserten RO MITT HAV med Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland. Dette er en varm og humoristisk forestilling basert på Fosses tekster.

Premiere Tirsdag 27. februar 2024
Christiania Teater

KJØP BILLETTER

Anne Marit Jacobsen er en av våre mest folkekjære skuespillere og en av de fremste Fosse-formidlerne her i landet. Hun ble i 2019 bedt om å gi ut en diktsamling med tekster av Jon Fosse. Det var Fosse selv som ønsket dette.

Nå har hun gått gjennom diktsamlingen, og valgt ut de hun liker aller best. 

Sammen med seg på scenen har hun en av våre fremste folkemusikere, Sinikka Langeland, som har komponert musikken til prosjektet. Langeland er vel etablert i både inn- og utland, med kantele som hovedinstrument – noe som gir muligheter både for instrumentalmusikk og som akkompagnement til lesing og sang. Hennes uttrykk er variert med et bredt spenn, noe som gir Fosses dikt en vakker ramme.

Portrett foto: Janne Møller-Hansen


Les hele anmeldelsen i Dagsavisen her.
Foto: Oddleiv Apnseth

Om Christiania Teater

Christiania Teater

Teaterscenen har røtter helt tilbake til 1918, hvor det ble åpnet under navnet OPERA COMIQUE. Senere ble salen rekvirert av nazistene under andre verdenskrig som møtelokale. I årene fra 1945 til 1985 var det tilholdssted for DET NORSKE TEATRET og fra 1985 ble det drevet som kino under navnet FILMTEATERET. I dag huser bygget både teater, restaurant og scene. Teatersalen er driftet av produksjonsselskapene Starworks og Over Norge.

Fakta om Christiania Teater:
Takhøyde: 8 meter
Areal: 180m2
Makskapasitet: 540 (teater) / 256 (bankett)

Adresse:
Stortingsgata 16, 0161 Oslo

Besøk Christiania Teaters offisielle hjemmeside her.