Pippi feirer jul

Pippi feirer jul

Det er 75 år siden Astrid Lindgren skrev historien om Pippi. I november og desember kommer Pippi tilbake til Chateau Neuf!

Premiere Søndag 21. november 2021
Chateau Neuf

KJØP BILLETTER

Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusemynte Efraimsdatter Langstrømpe, eller ganske enkelt Pippi, er i full gang med juleforberedelsene. Men skal hun feire julen alene?

Fru Prysselius vil ha Pippi på barnehjemmet i julen. Men Pippi vil ikke på noe barnehjem. Hun føler seg slett ikke ensom. Hun har jo både Herr Nilsson, apen sin, og Lille Gubben, hesten, og sannelig har det ikke flyttet inn en ny liten venn i veggen hennes også. Dessuten kommer det sikkert noen på besøk. Tyvene Blom og Dunder- Karlsson vil nok prøve å stjele litt julepenger. Pippi liker jo også alltid å leke med politi-konstablene Kling og lang. Tommy og Annika må jo feire julen hjemme, men de vil gjerne være sammen med Pippi også. Kanskje de har en plan?

En ting er sikkert: Det skjer både morsomme, spennende og litt rare ting når Pippi feirer jul.

«Pippi feirer jul» spilte sist i Oslo i 2014 på Chat Noir til strålende kritikker fra anmeldere.

Regien er ved Bjørn Sæter kjent som regissør av Kaptein Sabeltann siden 2002. Forestillingen varer i ca 70 minutter uten pause.

Skuespillere

Vanja Lie Wagenius
Pippi
Helén Vikstvedt
Fru Prysselius
Sanna Bjerketvedt
Annika
Kevin Haugan
Tommy
Jørn Morstad
Bodselger/Hr. Settergren
Frank Ole Sætrang
Kling/Dunder-Karlsson
Yngvar Nielsen Skulaand
Klang/Blom
Johanne Mathea Angelsen
Fru Settergren

Kreativt team

Bjørn Sæter
Regi / produsent
Per Olav Austdahl
Scenografi
Erik Valderhaug
Lyd design
Anders Busch
Lys design
Jon Karstensen
Lyd ass./avvikler
John Johansen
Rekvisitør
Cårejånni Enderud
Kostymeansvarlig

Teknisk team

Njål Honohan
Inspisient
Peder Øyen
Scenemester

Om Chateau Neuf

Chateau Neuf

Chateau Neuf, som oversatt fra fransk betyr «det nye slottet», ligger på Majorstua i Oslo og drives av Det Norske Studentersamfund.

Bygningen som er tegnet av arkitektkontoret Kjell Lund og Nils Slaatto stod ferdigstilt i 1970 og ble innviet tre år senere. Storsalen er det arkitektoniske hjertet i Chateau Neuf og huser både forelesninger for Unviersitetet i Oslo og profesjonelle og semiprofesjonelle forestillinger.

Storsalen er en av de største amfiscenene i Oslo med sine 1005 sitteplasser og passer perfekt for konserter, tv-opptak, konferanser og sceneshow.

Adresse: Slemdalsveien 15, 0359 Oslo

Kapasitet: 1 005 (storsalen)

Hjemmeside: StudenterSamfundet.no