Optimist

Optimist

Endelig er den her - musikalkomedien basert på de fantastiske sangene til Jahn Teigen og manus av Øystein Wiik!

OBS! EKSTRAFORESTILLINGER I NOVEMBER, DESEMBER OG JANUAR!

Premiere Torsdag 12. september 2019
Chateau Neuf

UTSOLGT BESTILL HOTELPAKKE

Jahn Teigen har vært en av Norges mest folkekjære artister gjennom en hel mannsalder, og 27. september 2019 fyller han 70 år!

Hva passer vel da bedre enn å ha urpremiere på en helt ny norsk musikal basert på hans musikalske skattekiste og den mest påkostede musikalen i Chateau Neufs historie.

«Min første kjærlighet», «Mil etter mil», «Det er en fin dag», «Do re mi», «Bli bra igjen», «Voodoo», «Adieu» og «Det vakreste som fins». Dette er bare noen av sangene den helt nye musikalkomedien «Optimist» har å by på! Øystein Wiik har skrevet manuset og publikum kan vente seg en ellevill og humoristisk kjærlighetshistorie med storslått scenografi, flotte kostymer, store shownummer – og selvsagt en hel haug av Jahn Teigens legendariske sanger!

Velkommen til Oslo og OPTIMIST på Chateau Neuf. Dette blir garantert det vakreste som finnes på en teaterscene høsten 2019!​

Anbefalt aldersgrense 8 år. (les mer om våre aldersgrenser under informasjon.)
Spilletid: ca 2 timer 30 min inkl pause.

 

PRESSEN SKRIVER:

”Skyhøy showfaktor!”
-Dagbladet

”På høyde med det vi kan se på internasjonale scener!”
-Nettavisen

”Vi har fått vår egen Mamma Mia – helt på norsk!”
-Akersposten

”En hitparade uten sidestykke!”
-Musikkmagasinet PULS

”Storslagen hyllest til Jahn Teigen!”
-Tønsberg Blad

“Teigens triumf!”
-Radio Vinyl

”Det musikalske er upåklagelig!”
-Vg

”...koreografi med Broadway showtrøkk!”
-Aftenposten

“Fans kommer til å gå mann av huse for å se denne forestillingen!”
-Nrk

”...you cannot help but feel happy (even optimistic) when witnessing Teigen's music performed live on stage by very talented performers!”
-Broadway World

 

​Litt om historien i Optimist:
Det er bare 72 timer igjen til musikalen Esilio Paradiso skal ha premiere,  men halvparten av musikken til andre akt mangler. Komponisten, Viktor Sibelius, har fått skrivesperre. Teaterprodusent Hedvig Hjorth har satset alt hun eier på denne musikalen. I et desperat forsøk på å redde seg fra økonomisk misære, plasserer hun komponisten på sitt landsted, langt fra mennesker, for at han skal få ro til å skrive ferdig. 

Men uventede hindringer dukker opp! Strømmen går, det blir bekmørkt, og en svært spesiell skikkelse dukker opp i entréen og påstår han er elektriker. I tillegg ankommer også en ung vakker kvinne som bærer på en hemmelighet. Dette gjør ikke situasjonen noe bedre for Viktor Sibelius, som ikke får skrevet en tone. Og dette til tross for at hans personlige assistent og butler gjør hva han kan for å holde inntrengerne fra livet og spiriten” oppe hos komponisten.

Klokken tikker, og den musikalske katastrofen rykker stadig nærmere. Bare et mirakel kan redde dem alle!

 

Om Chateau Neuf

Chateau Neuf

Chateau Neuf, som oversatt fra fransk betyr «det nye slottet», ligger på Majorstua i Oslo og drives av Det Norske Studentersamfund.

Bygningen som er tegnet av arkitektkontoret Kjell Lund og Nils Slaatto stod ferdigstilt i 1970 og ble innviet tre år senere. Storsalen er det arkitektoniske hjertet i Chateau Neuf og huser både forelesninger for Unviersitetet i Oslo og profesjonelle og semiprofesjonelle forestillinger.

Storsalen er en av de største amfiscenene i Oslo med sine 1005 sitteplasser og passer perfekt for konserter, tv-opptak, konferanser og sceneshow.

Adresse: Slemdalsveien 15, 0359 Oslo

Kapasitet: 1 005 (storsalen)

Hjemmeside: StudenterSamfundet.no

HOTELLPAKKE

Chateau Neuf

I samarbeid med Scandic tilbyr vi komplette pakker med forestilling og overnatting på hotell for et vellykket weekendopphold.
Showpakker.no er Scandic sin egen portal for bestilling av konsert-, teater- og showbilletter med hotellovernatting i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim.
Scandic er kjent for god service, sentral beliggenhet og ikke minst sine prisvinnende frokoster!

Bestill hotellpakke