Ett glass til

Ett glass til

Fire av landets fremste skuespillere står på scenen når teaterversjonen av braksuksessen “Et glass til” inntar nyåpnede Christiania Teater i januar 2023.

Premiere Torsdag 12. januar 2023
Christiania Teater

KJØP BILLETTER BESTILL HOTELPAKKE

Stykket er basert på den Oscarvinnende danske filmen “Druk” med Mads Mikkelsen i hovedrollen. Filmen har gjort stor internasjonal suksess og har vunnet Oscar for beste internasjonale film i 2021.. 

Premiere 12. januar
Christiania Teater er først ut i Skandinavia med å sette opp den prisbelønte danske filmen som teaterstykke. Det mener teatersjef Bjarte Hjelmeland, er en stor tillitserklæring;

- Vi har jobbet hardt for å sikre oss rettighetene til å produsere sceneversjonen av denne fantastiske filmen. Jeg er utrolig stolt over å kunne presentere dette for det norske publikum.

Basert på Finn Skårderuds påståtte teori
Utgangspunktet til handlingen er den norske psykiateren Finn Skårderuds påståtte teori om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet. De fire lærerkollegaene Martin, Tommy, Nikolaj og Peter sliter med både motivasjonen, selvtilliten og kontakten med elevene sine. De bestemmer seg derfor for å teste teorien som går ut på at alkohol åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å blomstre. Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og selvtilliten forbedrer seg, og vennene begynner for alvor å kjenne seg levende igjen. I takt med at glassene fylles opplever noen fremgang, mens andre sporer av. Det blir tydelig at alkohol har sine positive sider, men også at den slags dristige forsøk kan ha alvorlige konsekvenser for både jobben og privatlivet.

“Et glass til” er et morsomt, rørende, og tankevekkende stykke om vennskap, frihet, kjærlighet - og alkohol.
Skandinavia premiere 12. januar 2023 på Christiania Teater – 90 minutter - 1 akt

Skuespillere

Sven Nordin
Martin
Ingar Helge Gimle
Tommy
Christian Skolmen
Nikolaj
Nader Khademi
Peter

Kreativt team

Mattis Herman Nyquist
Regi
Lars Berge
Norsk oversettelse
Øyvind Wangensteen
Lysdesign og scenografi
Alva Brosten
Kostymedesign
Hanne Hukkelberg
Musikalsk ansvarlig
Thomas Vinterberg
Manus film og scene
Tobias Lindholm
Manus film
Claus Flygare
Manus scene

Teknisk team

Lars Kristian Kristoffersen
Prosjektleder
Mari Bing Ekren
Produksjonsleder
Emilie Faugstad Bakke
Markedssjef
Ane Marit Hølås
Produksjonsassistent
Lina Oftebro
Inspektør
Lars Hareide Swenson
Lydtekniker
Kasper Melgalvis
Lystekniker
Åsmund Gjønnes Tvedten
Produsent

Om Christiania Teater

Christiania Teater

Teaterscenen har røtter helt tilbake til 1918, hvor det ble åpnet under navnet OPERA COMIQUE. Senere ble salen rekvirert av nazistene under andre verdenskrig som møtelokale. I årene fra 1945 til 1985 var det tilholdssted for DET NORSKE TEATRET og fra 1985 ble det drevet som kino under navnet FILMTEATERET. I dag huser bygget både teater, restaurant og scene. Teatersalen er driftet av produksjonsselskapene Starworks og Over Norge.

Fakta om Christiania Teater:
Takhøyde: 8 meter
Areal: 180m2
Makskapasitet: 500 (teater) / 256 (bankett)

Adresse:
Stortingsgata 16, 0161 Oslo

Besøk Christiania Teaters offisielle hjemmeside her.

HOTELLPAKKE

Christiania Teater

I samarbeid med Scandic tilbyr vi komplette pakker med forestilling og overnatting på hotell for et vellykket weekendopphold.
Showpakker.no er Scandic sin egen portal for bestilling av konsert-, teater- og showbilletter med hotellovernatting i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim.
Scandic er kjent for god service, sentral beliggenhet og ikke minst sine prisvinnende frokoster!

Bestill hotellpakke