Ett glass til

Ett glass til

Braksuksessen “Et glass til” er endelig tilbake på Christiania Teater!

Premiere Onsdag 04. september 2024
Christiania Teater

KJØP BILLETTER BESTILL HOTELPAKKE

FESTEN ER IKKE OVER! Etter 60 000 solgte billetter og mer enn 100 spilte forestillinger over hele landet, kommer endelig gutta tilbake der det hele startet.

Forestillingen er en morsom , rørende og tankevekkende historie om vennskap, frihet, kjærlighet - og alkohol. Lærerne Martin, Tommy, Nikolai og Peter sliter med både motivasjonen, selvtilliten og kontakten med elevene sine. De bestemmer seg derfor for å teste teorien om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet.

Teorien går ut på at alkohol åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å blomstre. Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og selvtilliten forbedrer seg, og vennene begynner for alvor å kjenne seg levende igjen. I takt med at glassene fylles opplever noen fremgang, mens andre sporer av. Det blir tydelig at alkohol har sine positive sider, men også at den slags dristige forsøk kan ha alvorlige konsekvenser for både jobben og privatlivet.

Stykket er basert på den Oscarvinnende danske filmen “Druk” som har gjort stor internasjonal suksess, høstet strålende anmeldelser og ikke minst vunnet Oscar-prisen for beste internasjonale film. Christiania Teater var en av de første scenene i verden som fikk sette opp denne prisbelønte filmen som teaterstykke.

Nypremiere 4. september 2024 på Christiania Teater – 90 minutter uten pause

Skuespillere

Sven Nordin
Martin
Ingar Helge Gimle
Tommy
Christian Skolmen
Nikolai
Nader Khademi
Peter

Kreativt team

Mattis Herman Nyquist
Regi
Lars Berge
Norsk oversettelse
Øyvind Wangensteen
Lysdesign og scenografi
Alva Brosten
Kostymedesign
Hanne Hukkelberg
Komponist
Josephine Gracia Slaaen
Koreograf
Agnes M. Stokland
Regi assistent
Thomas Vinterberg
Manus film og scene
Tobias Lindholm
Manus film
Claus Flygare
Manus scene

Om Christiania Teater

Christiania Teater

Teaterscenen har røtter helt tilbake til 1918, hvor det ble åpnet under navnet OPERA COMIQUE. Senere ble salen rekvirert av nazistene under andre verdenskrig som møtelokale. I årene fra 1945 til 1985 var det tilholdssted for DET NORSKE TEATRET og fra 1985 ble det drevet som kino under navnet FILMTEATERET. I dag huser bygget både teater, restaurant og scene. Teatersalen er driftet av produksjonsselskapene Starworks og Over Norge.

Fakta om Christiania Teater:
Takhøyde: 8 meter
Areal: 180m2
Makskapasitet: 540 (teater) / 256 (bankett)

Adresse:
Stortingsgata 16, 0161 Oslo

Besøk Christiania Teaters offisielle hjemmeside her.

HOTELLPAKKE

Christiania Teater

I samarbeid med Scandic tilbyr vi komplette pakker med forestilling og overnatting på hotell for et vellykket weekendopphold.
Showpakker.no er Scandic sin egen portal for bestilling av konsert-, teater- og showbilletter med hotellovernatting i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim.
Scandic er kjent for god service, sentral beliggenhet og ikke minst sine prisvinnende frokoster!

Bestill hotellpakke