Et dukkehjem del 2

Et dukkehjem del 2

Nora er tilbake - 15 år etter at hun forlot Torvald og tre barn, returnerer hun. Men hvorfor kommer hun tilbake nå?

Premiere Torsdag 19. oktober 2023
Christiania Teater

KJØP BILLETTER BESTILL HOTELPAKKE

Broadway-suksessen «Et dukkehjem 2» er oppfølgeren til et av verdens mest spilte teaterstykker: Ibsen-klassikeren «Et dukkehjem». 

Høsten 2023 skal Pia Tjelta (Nora Helmer) gi liv til en av verdens viktigste kvinnelige teaterroller når den prisvinnende oppfølgeren settes opp på Christiania Teater.  Med seg på scenen har hun bl. a. Ola G. Furuseth (Torvald) og skuespillerlegenden Anne Marit Jacobsen (tjenestepiken).

«Et dukkehjem 2» er skrevet av den prisbelønte amerikanske dramatikeren Lucas Hnath. I dette intelligente, eksistensielle og humoristiske dramaet - er vi tilbake 15 år etter at Nora smalt igjen døren. Stykket er en fortsettelse av Ibsens komplekse utforskning av tradisjonelle kjønnsroller, og portretterer et intelligent samtidsperspektiv om kampene, svakhetene og innsiktene som finnes i alle menneskelige relasjoner.

Etter at Nora har skapt et helt nytt liv for seg selv, befinner hun seg nå i en situasjon hvor hun må be sin tidligere ektemann, Torvald, om en tjeneste. Men et slikt treff krever at Nora konfronteres med fortiden. I møte med familien hun forlot, må hun også møte seg selv. Hvem er hun nå? Og ikke minst: Hvem er de?

«Et dukkehjem 2» er en fengslende historie som gir seg i kast med å besvare alle spørsmålene originalen stoppet ved.

Den engelske originalversjonen, A Doll’s House - part 2, hadde premiere på South Coast Repertory i 2017 og ble nominert til flere Tony awards. Anmelderne var over seg av begeistring og kalte forestillingen, «Marvelous … Whiplash engaging and insanely entertaining…» , «bracingly intelligent» og  «a great feminist comedy…».

Velkommen til et varmt og morsomt gjensyn med verdens kanskje mest kjente samlivsbrudd. Dette blir en kjempefest og en forestilling du garantert må få med deg i Oslo høsten 2023.

 

Spilletid: 90 minutter uten pause
Opprinnelig produsert på Broadway av Scott Rudin, Eli Bush, Joey Parnes, Sue Wagner og John Johnson i samarbeid med South Coast Repertory.

Skuespillere

Pia Tjelta
Nora
Ola G. Furuseth
Torvald
Anne Marit Jacobsen
Anne Marie
Flo Fagerli
Emmy

Kreativt team

Lucas Hnath
Manus
Mattis H. Nyquist
Regi
Lars Berge
Norsk oversettelse
Øyvind Wangensteen
Scenografi+Lysdesign
Miriam Lien
Kostymedesign
Nils M. Larsen
Komponist
Agnes K. Stokland
Regi assistent

Om Christiania Teater

Christiania Teater

Teaterscenen har røtter helt tilbake til 1918, hvor det ble åpnet under navnet OPERA COMIQUE. Senere ble salen rekvirert av nazistene under andre verdenskrig som møtelokale. I årene fra 1945 til 1985 var det tilholdssted for DET NORSKE TEATRET og fra 1985 ble det drevet som kino under navnet FILMTEATERET. I dag huser bygget både teater, restaurant og scene. Teatersalen er driftet av produksjonsselskapene Starworks og Over Norge.

Fakta om Christiania Teater:
Takhøyde: 8 meter
Areal: 180m2
Makskapasitet: 540 (teater) / 256 (bankett)

Adresse:
Stortingsgata 16, 0161 Oslo

Besøk Christiania Teaters offisielle hjemmeside her.

HOTELLPAKKE

Christiania Teater

I samarbeid med Scandic tilbyr vi komplette pakker med forestilling og overnatting på hotell for et vellykket weekendopphold.
Showpakker.no er Scandic sin egen portal for bestilling av konsert-, teater- og showbilletter med hotellovernatting i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim.
Scandic er kjent for god service, sentral beliggenhet og ikke minst sine prisvinnende frokoster!

Bestill hotellpakke