Maria Haukaas Mittet

Maria Haukaas Mittet

Maria har en lang bakgrunn som artist, og allerede 11 år gammel spilte Maria hovedrollen i musikalen ANNIE på Bryggeteateret i Oslo, og i 1995 fikk hun hovedrollen i TROLLMANNEN FRA OZ på Det Norske Teateret.

Hun har siden spilt i en rekke teater- og showproduksjoner; FAME, THANK YOU FOR THE MUSIC, PEER GYNT VED GÅLÅVATNET, WALLMANS, HAMLET, GREASE (Oslo Spektrum) og 20 TEDDYS UTEN FILTER (Hålogaland Teater 2009) for å nevne noe. I 2003 deltok Maria i IDOL på TV2, og debuterte som plateartist året etter. Hennes første album BREATHING solgte til gull.

Med HOLD ON BE STRONG sang Maria seg rett inn i hjertet til det norske folk, og etter seieren i den norske finalen i Melodi Grand Prix 2008 med ble Maria raskt allemannseie. Låten ble en av årets største hits og solgte raskt til platina, i tillegg til å gjøre seg bemerket på hitlister i Hellas, Tyskland, Danmark, Sverige og Tyrkia. Maria kom på en imponerende 5. plass i den internasjonale Eurovision-finalen.

I 2011 spilte Maria inn juleplate med OSLO GOSPEL CHOIR, et kor hun lenge har drømt om å samarbeide med. Platen LYS IMOT MØRKETIDA (Universal Music) ble julens storselger, og lå topp 3 på VG lista i hele desember. Maria og koret gjorde over 30 utsolgte konserter over hele landet.

Høsten 2015 var Maria med på NRKs TV-suksess STJERNEKAMP hvor hun kjempet mot Trine Rein, Martin Halla, Knut Erik Østgård, Maria Karlsen, Heidi Gjermundsen Brock med fler. Her fikk Maria vise sitt talent til over en million seere, i alt fra hiphop og vise til opera. 31.oktober stakk hun av med seieren som “Norges ultimate entertainer 2015”. Siden har du også sett henne i TV2-suksessen HVER GANG VI MØTES hvor hun bl.a. møtte Lars Bremnes som hun for tiden er ute på Norgesturné med.

Julen 2015 er Maria for første gang med på juleturneen STILLE NATT HELLIGE NATT og vi er svært glad for å ha henne med igjen i år!

Tilbake